Žuta

U gotovo svakoj kulturi žuta boja predstavlja radost, sreću, sunce i sunčev sjaj, proljeće i toplinu. Nalazimo je na tratinčicama, suncokretima, nasmiješenim emotikonima, limunima… Ona je također i glavna boja optimizma, prosvjetljenja i kreativnosti. Volite li ovu boju, sigurno i vi imate neke od tih osobina.

Možda se pitate zašto žutu nalazimo na znakovima upozorenja, smaforima i ogradama diljem svijeta. Osim toga, žuta je signal tijela da postoji neko tjelesno oboljenje kao što su malarija, kuga ili žutica. Svaka boja ima svoju “mračnu stranu”, baš kao i sve ostalo u životu. Mračna strana žute boje označava i egoizam, izdaju, kukavičluk i mentalne poremećaje. To je stoga što je ova boja najbliža svjetlosti duha. Mi ljudi nekako intuitivno znamo da je, ako želimo dobiti važnu poruku od Izvora, žuta boja najdirektnija upravo za tu komunikaciju i potiče ljude na odgovor. Nije slučajno što su toksični metali (kadmij, krom, olovo) izvori žutog pigmenta. Čak je i žuta boja našeg urina znak da toksini napuštaju naša tijela.

Stoga, dragi ljubitelji žute boje, htjeli vi to ili ne – vi ste uvijek zamijećeni. Nekad uz to dolaze nagrade i priznanja, a ponekad na načine koji vam baš nisu dragi. Optimizam žute boje i njena usmjerenost ka prosvjetljenju često nadahnjuje ljude i predstavlja im izazov. Ali to je žuta, nemoguće ju je ne primijetiti!

Naposlijetku, u mnogim religijama žuta se boja povezuje s Bogom. Također je i boja čakre solarnog pleksusa. Ona vas potiče na korištenje vaših potencijala i energije, prilagodbu različitostima života i dostizanje ciljeva. Kada ste povezani s vašom žutom bojom, vi izražavate čistu radost Duha, Boga i Života!