Tajna svemirske jezgre

Oni koji znaju za Nikolu Teslu, znaju da je bio briljantan znanstvenik. No, ono što je daleko manje poznato jest da je bio i vrlo duhovna osoba te da ga je zanimalo ljudsko zdravlje.

Poznati hinduistički učitelj Swami Vivekananda, koji je bio poslan na Zapad da ispita mogućnost ujedinjenja svih svjetskih religija, posjetio je Teslu u njegovom laboratoriju u New Yorku 1906. godine i ubrzo poslao pismo svom indijskom kolegi Alasingu Perumalu opisujući susret s Teslom sa strahopoštovanjem i divljenjem: “Ovaj je čovjek potpuno drugačiji od svih zapadnjaka (…) Pokazao mi je svoje eksperimente s elektricitetom, koji je za njega živo biće i s kojim on razgovara i naređuje mu (…) Radi se o visoko duhovnoj osobi. On bez sumnje posjeduje duhovnost najvišeg stupnja i u stanju je prizvati sve naše Bogove (…) U njegovim električnim vatrama raznih boja pojavili su se preda mnom gotovo svi naši Bogovi: Vishnu, Shiva… a osjetio sam prisustvo i samog Brahme.” (Djela Swamija Vivekanande, Epistles, -pisma-, Vivekananda Centrum, Washington, USA).

O svom pogledu na energiju od koje je sačinjen svemir Tesla je rekao: “Aristotel je učio da u svemiru postoji nepokretna entelehija koja sve pokreće i misao je njen glavni atribut. (entelehija – grčki ἐντελέχεıα: potpuna ostvarenost, prema en-+τέλος:svršetak+ἔχεıν:imati), ono što ima cilj i svrhu u samome sebi. Potpuno svrhovito ostvarenje nečega što je bilo potencijalno, samoostvarenje oblika nekog bića.) Isto tako ja sam siguran da je cijeli svemir objedinjen, kako u materijalnom tako i u duhovnom pogledu. Postoji u svemiru neka jezgra iz koje mi dobivamo svu snagu, sva nadahnuća, ono nas vječno privlači, ja osjećam njegovu moć i vrijednosti koje ono emitira cijelom svemiru i time ga održava u skladu. Ja nisam otkrio tajnu te jezgre ali znam da postoji i ako joj želim pridati materijalnu osobinu, onda mislim da je to Svjetlost, a kada je pokušavam shvatiti duhovno, onda su to Ljepota i Suosjećanje. Onaj tko nosi u sebi tu vjeru, osjeća se snažnim, rad mu pričinjava radost jer se i sam osjeća jednim tonom u sveukupnom skladu”.

Nikola Tesla je rekao: “Onoga dana kada znanost počne proučavati ne-fizičke fenomene, napravit će veći napredak u jednom desetljeću nego za sve vjekove svoga postojanja.” On je bio mudrac koji je bio u stanju ujedinitiznanost i metafiziku. Imao je izuzetno razvijena osjetila i pokušavao je objasniti čovječanstvu da postoje različiti oblici iste energije koje su nam na raspolaganju. Samo trebamo pronaći način kako da se “priključimo” na njih, a da pri tome ne remetimo zakone prirode.

“Uključivanje” u Tesla valove je upravo to – pristupanje jednom obliku univerzalne energije i njeno korištenje u dobre svrhe, iscjeljivanje tijela i duha te uzdizanje razine svijesti, uz potpuno poštivanje prirodnih zakona.